Taller 1: Acompanyar les 4 Emocions Bàsiques

ACOMPANYAMENT EMOCIONAL ALS INFANTS. QUE HI PODEM FER COM A EDUCADORS/MESTRES?

 

Descripció: A  més a més del procés d’ensenyança/aprenentatge que els/les mestres faciliten als alumnes, també han de fer front a innumerables situacions a resoldre que tenen a veure amb el món emocional dels Infants que encara s’està construint com a persona.

Aquest taller va dirigit  a aquells Mestres o escoles que volen introduir-se en el coneixement de les emocions que s’amaguen darrera aquestes situacions a resoldre amb els seus alumnes i com acompanyar-les de forma transversal en tots els àmbits o situacions escolars.  Donant eines ajustades a les necessitats dels Infants i a la realitat de cada escola.

 

Metodologia: és un taller molt dinàmic que es divideix en dos parts, la primera ens endinsem al que és ACOMPANYAR a l’Infant, diferents modalitats i funcions.

I la segona part viurem de ben a prop quines són les 4 emocions bàsiques que ens trobem en el dia a dia a l’escola (dins i fora de l’aula). Com identificar-les i com acompanyar-les  en diferents contextos, des de la base de l’educació  respectuosa, i tenint en compte l’etapa evolutiva que es troba l’Infant.

El recorregut és el següent: dinàmiques de grup per vivenciar què és l’acompanyament i les 4 emocions bàsiques. Reflexió posterior i exposició teòrica.

 

Objectius: identificar, conèixer, entendre les 4 emocions bàsiques: alegria, tristesa, por i enuig.  Que hi ha al voltant de cada emoció. Respostes habituals per part dels adults. I com acompanyar-les dins i fora de l’aula de forma tranversal.

 

Continguts:  base teòrica de l’acompanyament, d’on parteix. Base teòrica de  les 4 emocions bàsiques. Acompanyament de cadascuna amb exemples pràctics. La presència.

 

Durada i organització: el taller complet és de 4 hores en total. 2 hores el primer mòdul (acompanyament) i 2 hores el segon (emocions bàsiques).