Escoles i Escoles Bressol

TALLERS DE FORMACIÓ
Els tallers que proposo a continuació són el resultat de l’anàlisi i la síntesi dels conceptes bàsics, les vivències i les reflexions fruit de vàries formacions que he fet al llarg dels anys, en l’àmbit de la psicologia infantil, la psicomotricitat , la criança respectuosa, i la intervenció sistèmica. Així com també són el resultat de la meva pràctica professional de més de 10 anys treballant dins les escoles com a psicomotricista i realitzant suport psicopedagògic a Infants i Mestres. I fora de l’escola atenent a famílies, en el seu procés de criança, i acompanyant-les en consulta privada.
Tots els tallers tenen aproximadament el mateix format que va de la vivència personal, a la reflexió per tal de general debat educatiu i finalment aprofundir en la conceptualització teòrica de cada temàtica.
En els tallers es pretén poder abstreure junts, reflexions que ajudin a la millora de les intervencions que fem com a adults/Mestres, en el dia a dia a les aules i al pati amb els alumnes. Alhora que també ens ajudin a trobar plantejaments més globals que podem fer com a escola.
L’objectiu principal dels tallers és el de contribuir a que els entorns educatius cada vegada puguin tenir una mirada més amplia de les emocions dels Infants, que puguin ser expressades, que tinguin un lloc dins l’escola. De forma que puguem acollir-les amorosament, entenent-les i acompanyant-les en aquests primers anys de vida de tanta vulnerabilitat en la construcció de la personalitat.
Parteixo de la idea que l’educació cada vegada més es dirigeix cap a una forma d’acompanyar els Infants no només en la construcció dels seus aprenentatges sinó en la construcció dels alumnes com a persones integrals (unint cos, ment i emocions). I que els aprenentatges cognitius van lligats a les emocions. I en aquest sentit, quan els educadors no sabem com mirar aquesta part, ho tenim complicat a les aules davant els aprenentatges escolars.
Prenc com a base varies corrents psicopedagògiques respectuoses amb els ritmes i els processos d’aprenentatge integral, en cada etapa evolutiva.
És possible que es puguin contemplar les emocions de forma transversal en totes les situacions que viu l’Infant dins l’escola? O les emocions formen part d’un contingut més a ensenyar al nen/a, per part de l’adult?
Acompanyar l’infant en les seves emocions, és quelcom que podem fer els adults de forma transversal. I per això caldrà que com adults construïm un vincle entre ells i nosaltres que serà el punt de partida per acompanyar-los en els seus processos d’aprenentatge per la vida.

INFORMACIÓ MÉS DETALLADA A LES SUBPESTANYES. O TAMBÉ EM PODEU TRUCAR O ENVIAR UN MAIL I US ATENDRÉ PERSONALMENT.