Criança respectuosa

La consolidació del vincle i la posterior separació del bebé amb la seva mare, és un moment molt important pel desenvolupament psicològic i emocional que vindrà més tard. Per això cal cuidar-lo i acompanyar-lo amb molta cura i molt d’amor.

La criança respectuosa per mi, és la criança que afavoreix un entorn el màxim de sensible davant les necessitats emocionals dels fills.

Sostenint-los i acompanyant-los de forma respectuosa, tenint en compte les seves necessitats i les seves emocions i els seus desitjos.

El construcció del vincle per mí es una necessitat de les mes importants. Aixi com també defenso que les necessitats de la mare, tot i que passen a segon terme, també progressivament cal anar-les recuperant i cuidant. Cal cuidar a la mare perquè aquesta pugui cuidar al seu fill. Així li donarem la oportunitat de crear un vincle estable amb el seu nadó.

A partir d’aquí el que cadascú faci a casa seva, és la seva opció. El seu criteri. I no cal jutjar a la família o a la mare. Ser bona mare, no només depèn de si dona el pit o el biberó, si dorm amb ell sempre o només uns mesos.

Criar de forma natural i respectuosa té més a veure amb el com ho fas, que amb el què fas. La criança respectuosa és ajustar-se a les necessitats emocionals i afectives dels Infants. És ajustar-se al seu ritme. Ni accelerar, ni frenar processos, sinó adaptar-nos amorosament al que va venint de forma respectuosa amb el nen/a i amb nosaltres mateixos com a homes i dones , com a pares i mares. Decidint conscientment què volem i què no volem pel nostre fill/a.