Assessoraments

Assessoraments Psicopedagògics,

A centres educatius o escoles, en casos de detectar nens i nenes amb dificultats en el desenvolupament, els aprenentatges, la gestió de les emocions,  la comunicació i/o relació. Des de la mirada de la pedagogía sistèmica i la concepció de l’infant com a ésser global.
Com a psicòloga i psicomotricista, he treballat durant més de 10 anys a dins les escoles públiques i escoles bressol. I he pogut detectar una sèrie de necessitats que presenten els infants, les seves famílies, i també els centres educatius.
He constatat com els nens i nenes, moltes vegades travessen dificultats del propi desenvolupament, que els estressen, que els angoixen i que de retruc estressen i preocupen als seus pares i educadors.
Els mestres o educadors, necessiten un suport, un assessorament, un acompanyament per tal de veure el que esta passant , des d’una altra perspectiva.
Una mirada sistèmica que ampliï, una mirada des de fora, alhora que un suport per poder acompanyar emocionalment aquell alumne/a.

Un professional que  pugui observar la situació, entendre-la i donar-hi nous recursos. A l’igual que la muntanya es veu millor des de la plana que des del cim.

La metodologia utilitzada seria les entrevistes amb mestres i/o família, observacions de l’Infant dins l’entorn escolar, devolucions i seguiment del cas fins la millora.
Sempre sota les bases de l’acompanyament emocional de l’Infant, que provenen de la teoria de l’Afecció i la criança respectuosa, el desenvolupament psicomotriu, i la pedagogia sistèmica.